Sukuseuran alkutaival

Koko syksyn 2002 mielessäni oli pyörinyt ajatus sukulaisten tapaamisesta. Niinpä jätin 19.10.2002 Savon Sanomiin Sekalaista–palstalle ilmoituksen Karhusten sukuseuran perustamisesta. Ilmoituksen otsakkeena oli Huomio kaikki Karhuset! ja mukaan liitin yhteystiedot. Soittoja tuli ja kokouspäiväksi valittiin 3.11.2002 ja paikaksi ravintola Sataman Helmi Kuopiossa. Tilaisuuteen tuli lisäkseni 13 Karhusta tai Karhusen sukuun kuuluvaa. Läsnä olevista muodostettiin sukuseuran hallitus. Puheenjohtajaksi valittiin Jarmo Karhunen Kuopiosta, varapuheenjohtajaksi Asko Karhunen Tervosta, sihteeriksi Merja Karhunen Kuopiosta, rahastonhoitajaksi Heikki Karhunen Kuopiosta ja jäseniksi Leena Punakivi Espoosta, Viljo Karhunen Karttulasta ja Raimo Karhunen Rautalammelta.

Leena Punakivi (o.s. Karhunen) valittiin sukuseuran sukututkimuksen vanhimmaksi, sillä hän on harrastanut vuosikymmeniä sukututkimusta ja edennyt 1600-luvulla syntyneeseen esi-isäämme sukuhaarassa, johon minäkin kuulun. Monet ovat kääntyneet Leenan puoleen saadakseen ohjausta tai suoranaista apua omiin tutkimuksiinsa.

Sukuseuran perustamisilmoitus yhdistysrekisteriin jätettiin 2.12.2002 ja sääntöjen tarkastuksen ja muutosten jälkeen Karhusten sukuseura rekisteröitiin yhdistysrekisteriin 18.6.2003.

Hallitus aloitti ensimmäisen päätapahtuman suunnittelun 15.12.2002 ja kokoontui neljä kertaa kevään 2003 aikana viimeistelemään ohjelmaa Karttulan Syvänniemellä 27.7.2003 pidettävään sukujuhlaan.

- Jarmo Karhunen

Kuvateksti

Karhusten sukuseuran perustamiskokous pidettiin ravintola Sataman Helmen kabinetissa Kuopiossa 3.11.2002. Eturivissä vasemmalta Heikki Karhunen ja Raija Risto Kuopiosta, Raija Korhonen Hiltulanlahdesta ja Leena Punakivi Espoosta. Takarivissä vasemmalta Raimo Karhunen Rautalammelta , Asko Karhunen (Askon suku on asunut 13 sukupolvea samalla paikalla) Tervosta, Osmo Karhunen, Riitta Karhunen, Jarmo Karhunen ja Merja Karhunen Kuopiosta, Maija Karhunen Rautalammilta, Tapio Karhunen Kuopiosta, Viljo Karhunen Karttulasta ja Erkki Strengell Kuopiosta.

Takaisin Historia -sivulle